File de poveste

sâmbătă, 3 ianuarie 2015

Bine! Recunosc ca...

     Miros de cozonaci proaspeti, calzi, scosi din cuptor, lemne trosnind in soba si impodobirea bradului in familie nu imi sunt familiare in aceasta perioada magica. Nu asta e imaginea mea despre Craciun.
     In schimb imi amintesc cu drag de pregatirile din Ajun, de masa mare in familie din Ajun, de colinde, multe cadouri sub brad si de colindat. Pentru mine asta inseamna Craciun.
   Si bine! Recunosc: ador Craciunul!!!!!
   Ador Craciunul pentru puritatea sa, pentru ca aduce oamenii sa fie impreuna, pentru ca naste in noi dorinta de a fi mai buni si mai darnici si de a ajuta si pe altii, pentru ca aduce Lumina si culoare, pentru ca ne face sa ne gandim si la suflet, nu doar la trup, pentru ca aduce magie in viata noastra.
     Si mi-as dori sa fie Craciun in fiecare zi tocmai pentru ca face oamenii mai buni, face oamenii mai darnici, mai altruisti. Si ii face sa se gandeasca la sentimente, la recunostinta si la cum sa ii ajute pe ceilalti.
    De ce doar cand e Craciunul suntem mai buni? De ce doar atunci ne gandim la semenii nostrii? De ce doar atunci incercam sa facem fapte bune? Si de ce doar atunci daruim?
    Si mai recunosc ceva: CRED IN MOS CRACIUN!!!. Nu imi imaginez ca este un batranel cu barba alba si lunga care intr-o singura noapte merge la sute de copii din toata tara, dar cred ca este o energie pozitiva care aduce "cadouri" diverse la toti oamenii sub diverse forme: ninsoare, soare, un zambet, insanatosirea unei persoane dragi, un telefon mult asteptat, iubire, o imbratisare, niste bani veniti exact la timp si alte lucruri de genul! ;)
    Fa sa fie Craciun in fiecare zi si fii mai bun. Propuneti sa fii mai altruist in 2015!

Magie si iubire!
 Andrada Muscalu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu