File de poveste

miercuri, 11 decembrie 2013

Bancomatul fericirii

    Azi fiind o zi destul de rece, ce altceva poti face decat sa stai inchis in casa, sub o plapuma cu o cana de ceai in mana. Si ca timpul sa treaca si mai usor, mai scoti din cand in cand nasul din plapuma si te mai uiti pe geam. Iar eu, cum am norocul sa vad oameni fericiti in fiecare zi...am ramas inspirata uitandu-ma la sirul lung de oameni care treceau nerabdatori prin fata bancomatului. Si atunci...mi-a venit geniala idee. Ce-ar fi daca noi am reusi sa fim ca un bancomat intr-o zi de salariu? Sa vina oamenii la tine cu bucurie, cu emotie, stiind ca ceea ce tu le vei dezvalui va fi perfect, va fi ceea ce au ei nevoie, va fi minunat si ii va face fericiti!
    Cum ar fi ca noi sa invatam sa fim BANCOMATUL FERICIRII? Oare e o misiune grea sau usoara?
    Sa inveti ca in fiecare zi sa te umpli de bucurie, ca mai apoi sa poti darui oamenilor, fara sa ceri nimic in schimb. Sa inveti sa iei bucurie de peste tot si la randul tau s-o daruiesti altora. Mai ales acum! Ci nu pentru ca e Craciunul si TREBUIE sa fim mai buni, ci pentru ca e o noua zi in care TU POTI sa fii mai bun, sa fii mai darnic, sa fii mai intelept. Nu pentru ca asa zice lumea, sau datina, ci pentru ca TU ai decis sa faci aceasta schimbare.
    Dar cum poti deveni tu un bancomat? Pai cred ca ai putea incepe cu sa te uiti in oglinda. Si sa-i spui persoanei pe care o vezi cat de mult o iubesti, cat de mult o apreciezi pentru tot ce face ea pentru tine, cat de mult o adori si cat de fericit(a) te face in fiecare secunda. Hey...stii ca sunt pe zi 86400 de secunde pe zi? Iti dai seama cata fericire iti aduce persoana din oglinda? Cine o mai face? Apoi sa-ti spui ca meriti sa primesti tot ce e mai bun, iar din tine va iesi tot ce e mai bun. Apoi incepe procesul:
1) IUBESTE-TE PE TINE si comporta-te cu tine exact cum ti-ai dori ca ceilalti sa o faca. Uita-te in oglinda si imagineaza-ti cum ai vrea sa fii tratat la locul de munca, la scoala, in familie, de prieteni, de societate. Apoi trateaza-te pe tine exact cum ai vrea ca si ceilalti sa te trateze.
2) IARTA-TE PE TINE si cei mai important IARTA-I PE TOTI DIN JURUL TAU. Doar asa te vei putea elibera de povara pe care o cari in fiecare zi. Tot ce s-a intamplat apartine trecutului si nu ai cum sa schimbi asta. In schimb, poti schimba prezentul si viitorul daca iti golesti inima de invidie, ranchiuna, orgoliu, suparare, furie, ura, tristete si o lasi sa se umple cu iubire adevarata. Sa simti cum te afunzi in iubire si in dragoste pentru cei dragi. Uita-te la cei care te-am suparat si spune-le: "Te iert si te iubesc. Te eliberez si te binecuvantez cu multa dragoste!". Nu e necesar s-o spui cu voce tare, ci doar s-o crezi. Elibereaza-te!
3) BINECUVINTEAZA-I PE TOTI DIN JURUL TAU cu multa iubire, cu fericire, cu prosperitate, cu sanatate, cu intelepciune si toti ce ei mai au nevoie. Uita-te doar la lucrurile bune din oameni si inmulteste-le pe acestea. Pana la urma...nimeni nu e perfect. Le ai si tu pe ale tale si probabil le cunosti cel mai bine. Asa ca priveste doar binele din oameni...si binecuvinteaza-i. Indiferent unde ii intalnesti si de cat timp ii cunosti.
4) ZAMBESTE, dar nu o fa fals. Ci zambeste. Impartaseste bucuria ta cu altii. Fii fericit(a), doar pentru simplu fapt ca esti! Indiferent de cum arata lucrurile in jurul tau! Toate trec, dar clipa, secunda asta trece cel mai repede. Si e important cum trece! Tu cum o lasi sa treaca?
5) FII BANCOMAT, impartaseste bucuria ta, gandurile tale, emotiile tale, sentimentele tale cu ceilalti. Spune "Multumesc!", "Iarta-ma!", "Te iubesc!", "Hai sa te imbratisez!", "Te apreciez!", "Sunt recunoscator(oare)!", "Hai sa te ajut!" mai des decat ai facut-o pana acum. Si astfel oamenii vor veni la tine! Pentru ca vor fi atrasi ca de un magnet. Vei fii un bancomat intr-o zi de salariu! Si nu-ti fa probleme daca nu toti te vor placea. Sa nu uitam, uneori bancomatele sunt si injurate. Dar lor nu le pasa. Se umplu iar cu bucurie si o ofera in mod neconditionat.
                                                                 Magie si iubire!
                                                                            Andrada Muscalu

2 comentarii: