File de poveste

joi, 28 februarie 2013

Poveste lui "TREBUIE"

       Traim intr-o lume a lui "trebuie". Trebuie sa faci asta ca sa ajungi sa ai succes, trebuie sa zici asta ca sa nu jignesti sau sa ranesti, trebuie sa citesti aia ca sa inveti un anumit domeniu, trebuie sa fii asa, trebuie sa vrei ceea ce iti poti permite sau trebuie sa vrei ceea ce vor si altii, trebuie sa mergi la facultatea x ca sa devii bun intr-un domeniu, trebuie sa respecti un program impus, trebuie sa muncesti din greu ca sa ai venitul pe care ti-l doresti, trebuie sa faci compromisuri ca sa obtii aia si aia, trebuie sa stai intr-o relatie care nu te face fericit ca nu ai voie sa te desparti, trebuie sa muncesti pe rupte 8-10h pe zi, trebuie sa faci ceea ce trebuie, trebuie sa ii asculti pe sefii tai, trebuie sa fii recunoscator, trebuie sa suporti tot ce ti se da, trebuie sa taci, trebuie sa dansezi cum iti canta ceilalti, trebuie sa intri in casa la ora x, trebuie sa joci dupa regulile lui x si y, trebuie sa mergi acolo, trebuie sa faci si sa dregi o gramada de chestii ca sa fii fericit si implinit, nu-i asa!? Trebuie sa facem multe, iar uneori stai si te mai si intrebi daca merita efortul.     
       Dar am o veste minunata pentru tine, asa ca la sfarsit de luna....NU "TREBUIE" SA NIMIC! DAR IN SCHIMB, "POTI" ORICE!
        "Trebuie" este un verb tare limitativ. Atunci cand spui "trebuie" impui unui om ce crezi tu ca trebuie sa faca el ca sa fie fericit. Dar tu nu stii ce trebuie el sa faca, tu doar banuiesti ca aia sau aia il va face fericit.
         Nu trebuie sa faci nimic pentru nimeni si pentru nimic, daca tu nu simti si nu vrei s-o faci. Poti face orice, dar nu trebuie sa faci nimic. Alege-ti calea spre fericire. Alege ce te implineste si ce te face fericit. Alege tu ce activitati vrei sa faci, cum iti petreci timpul liber, cu cine iti petreci timpul, ce job vrei sa ai, cati bani vrei sa castigi, alege tu ce vrei sa faci in concedii, cu cine vrei sa-ti imparti viata, care-ti sunt prietenii, alege tu unde vrei sa locuiesti, alege tu langa cine stai, alege tu ce masina conduci, alege tu dupa cum iti dicteaza inima, nu dupa cum iti dicteaza mama, tata, sefu, sefa, profesorul sau x,y. Ia tu decizile care sa te faca sa fii in pace si armonie si fericire atunci cand le-ai luat nu sa te faca sa te simti mizerabil, nefericit sau trist. Atunci cand iei deciziile dupa ce vrei tu sa faci, viata ta se va schimba.
         Nu ma intelege gresit. Asta NU inseamna sa devii egoist si lipsit de suflet si sa te gandesti doar la tine, ci dimpotriva sa incepi sa te gandesti la ceilalti. Sa incepi sa aduci valoare si in viata celorlalti, dar nu pentru ca a zis Andrada, mama, tata, X, Y, ci pentru ca tu poti s-o faci.
         Diferenta dintre "a trebui" si "a putea"...ei bine, te las pe tine sa mi-o spui. Poti face orice, chiar daca trebuie sa nu trebuie!
         Decizii intelepte, Andrada! >:D< 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu